You Are Reading

Narkotrafikkantene tjente 25 000 000 kilo dollar (i omsettelige valører) i fjor

UNODC informerte i går under åpningen av Commission on Narcotic Drugs i Wien at de anslår markedet for narkotika til å være på 320 milliarder dollar i året. Altså tjener narkotrafikkantene årlig hele 1770 milliarder norske kroner. Til sammenligning var den norske statens inntekter, inkludert oljeinntektene, i statsbudsjettet for 2010 974 milliarder kroner.

For å sette beløpet ytterligere i perspektiv kan vi legge til at 1770 milliarder dollar i omsettelige valører, ville hatt en vekt på omlag 25 000 tonn.

Direktør for UNODC, Yury Fedotov, understreket behovet for økt satsing på forebygging i konsumentlandene. Han uttrykte også spesiell bekymring for det økende antallet mindreårige som blir avhengig av narkotika i utviklingslandene. Som vi tidligere har presentert på cocaine.no, er dette i mange tilfeller en bevisst strategi fra narkotikamafiaens side.

Cocaine.no har som hovedformål å påvise hva disse 1770 milliarder kroner gjør med samfunnene som rammes av kokaintrafikken.


Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.