You Are Reading

Boliviansk antinarko-sjef tatt for kokainsmugling

En av president Evo Morales sine toppfolk innen narkotikabekjempelse, René Sanabria, ble nylig arrestert i Panamá mistenkt for kokainsmugling. Han risikerer nå livstidsdom i USA.

Sanabria var i 2007-2008 sjef for de 1700 ansatte i det bolivianske antinarkotikapolitiet FELCN. En representant for FELCN uttaler nå til El Universal (Venezuela): "Folk tror ikke lenger på oss. Når vi er ute på operasjon roper folk: 'Der går narkotrafikantene'. Vi mister autoritet."

I dag var Sanabria leder for en eliteenhet på 15 personer i innenriksdepartementet som ledet kampen mot kokainvirksomheten i landet.

Evo Morales kastet det amerikanske antinarkotikabyrået DEA ut av landet i 2008. Ifølge mange kritikere har kokainvirksomheten tiltatt kraftig i Bolivia i etterkant av dette. Ifølge El Universal, har både meksikansk, kolombiansk, brasiliansk, russisk og til og med serbisk narkomafia bidratt til å øke kokainproduksjon og -eksport i Bolivia som nå antas å være verdens tredje største produsent. (Se her om hvordan dette påvirker kokaineksporten fra f.eks. Argentina)

Professor Bruce Bagley ved University of Miami, som er spesialist i politikk knyttet til narkotikatrafikk, bekrefter til El Universal at kokainaktiviteten har tatt seg opp igjen i Bolivia og at "(Evo) Morales har fått et stort problem i fanget".

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.