You Are Reading

Om de gode korrupte og de slemme korrupte - som egentlig er de gode

Det kolombianske ukemagasinet Semana hadde i forrige uke en spesialreportasje om korrupsjonsskandalene knyttet til offentlige anbud som har rystet særlig hovedstaden det siste året. Blant annet er hovedstaden Bogotá nærmest ufremkommelig på grunn av infrastrukturarbeider som aldri blir ferdigstilt fordi kontraktørene har brukt opp forskuddene på bestikkelser og ikke har midler til å utføre/fullføre arbeidene. Magasinet intervjuet anonymt en person som hadde inngående kjennskap til fenomenet:
"Jeg skal fortelle Dem det jeg har sett og det jeg har opplevd gjennom 20 år i den verdenen som offentlige anbud er. Det første jeg ønsker De skal forstå, er at det er to typer kontraktører: de slemme korrupte og de gode korrupte. De slemme korrupte er de som inngår kontrakter for å hvitvaske penger - og som fullfører arbeidene. De gode korrupte er de som prøver å være ærlige, men som trenger forskuddene for å betale bestikkelser. Noe slikt som situasjonen Nule (skandalen i Bogotá, overs.anm.). Til slutt har de brukt opp forskuddet og får ikke gjort ferdig arbeidet. Altså, de slemme korrupte - de som håndterer inntektene fra narkotikatrafikken
- er når alt kommer til alt de gode."

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.