You Are Reading

Om Mexicos kvinner som tar kampen opp mot kokainmafiaen

Næringslivsavisen Portafolio beskriver i en artikkel forrige helg kvinnenes kamp for å bekjempe kokaintrafikken i Mexico. De nevner Minerva Bautista Gómez som var Sjef for offentlig sikkerhet i staten Michocán, som ble utsatt for et attentat arrangert av kartellet "La Familia" i fjor. 2700 skudd traff bilen hennes, men hun overlevde på mirakuløst vis.

De presenterer også saken som vi refererte her nylig, om den kvinnelige 20 år gamle meksikanske politisjefen Marisol Valles som nå har søkt asyl i USA.

Se for øvrig også om hvordan Colombias statsadvokat med ansvar for mafiabekjempelse, Ana Margarita Durán så seg nødt til å forlate sin stilling og flykte landet i forrige uke.

Portafolio siterer president i organisasjonen México Unido contra la Delincuencia (Et samlet Mexico mot kriminaliteten), Eduardo Gallo y Tello:

"Kvinnene har tydeligere prinsipper og verdier. Slik at når de inntar en ansvarsfullstilling der de må bekjempe kriminalitet, så fokuserer de mer på å gjøre jobben enn å forhandle (dvs. inngå kompromisser). Dette gjør selvfølgelig at de blir et mål for dekriminelle. Men også at de strukturene de omgis av lettere kan forråde dem."

Han tilføyer at han tror at årsaken til at stadig flere kvinner blir myrdet av kokainmafiaener er for å inngi skrekk i befolkningen: "Hvis du er i stand til å angripe kvinner og drepe dem, eller å torturere dem før de blir drept - og å sikre at tegnene på torturen er tydelige - så gjør det større inntrykk enn om offeret hadde vært en mann", sier han, og avslutter:

"Dette er narkoterrorisme, som ikke har noen politisk ideologi annet enn å skremme befolkningen for at forretningene deres kan fortsette å blomstre."

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.