You Are Reading

Rettsvesenet trues i Colombia

El Espectador tar i to ledere (En statsadvokat til etterfølgelse i eksil og Enda en gang: rettsvesenet truet) for seg truslene mot rettsvesenet i Colombia. 60% av dommere i landet føler frykt og usikkerhet, mens kun 27% av befolkningen som helhet føler det samme. En av de siste som har fått trusler fra kokainmafiaen er advokaten Clara Alicia Giraldo som representerte en narkotrafikkant, og som informerte myndighetene om planene om å ta livet av Colombias statsadvokat med spesialansvar for mafiabbekjempelse (se Colombias modigste kvinne ga opp).

Ifølge El Espectador var det arvtakeren etter den nylig drepte kokainbossen Cuchillo med kallenavnet El Diablo som sto bak tilbudet på drøyt 6 millioner kroner til leiemordere om å ta livet av statsadvokaten. En annen mulighet er at det er capoen som kontrollerer kokainsmuglingen via Venezuela, 'El Loco' Barrera, som står bak planene. En av de største bedrifter statsadvokaten som nå befinner seg i eksil sto bak, var nettopp å identifisere 'El Loco'.

Lederne påpeker at landets historie er full av representanter for påtalemyndighet og domstoler som er blitt myrdet fordi de har vært ærlige - og atter mange andre som har blitt pågrepet for å ha vært det motsatte.

Avisen konkluderer med at når selv dommerne føler redsel er det ingen som kan sove rolig - for da er det ingen som beskytter innbyggernes rettigheter.


Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.