You Are Reading

Colombias modigste kvinne ga opp

Ana Margarita Durán er riksadvokat i Colombia med spesialansvar for mafiabekjempelse. Hun har stått bak store gjennombrudd i kampen mot den kolombianske kokainmafiaen,blant annet identifiseringen av Daniel 'El Loco' Barrera som nå kontrollerer kokaintrafikken i grenseområdene mot Venezuela. Under Duráns ledelse har også påtalemyndigheten fått dømt av en rekke av 'El Loco' Barreras underornedete og "hvitvaskere" og dertil gjort kontantbeslag fra hans nettverk på 150 000 000 USD. Ana Margarita Durán har vært en offentlig person som har stått frem i mediene med truslene hun kontinuerlig mottar. Blant annet mottok hun i fjor brev med bilder av hennes barn sammen med teksten: "fortsett slik å leke heltinne, så får du se..."


Onsdag denne uken flyktet hun fra landet sammen med sine to barn etter en beslutning tatt av påtalemyndighetens ledelse i Colombia. Belsutningen ble tatt etter en telefonavlytting som avslørte et nettverk av sicarios (leiemordere) som var engasjert av nettopp 'El Loco' Barrera for å ta livet av Durán og andre personer som capoen oppfattet som sine fiender i Bogotá.

Ana Margarita Durán kommer fra Montería i fylket Córdoba som nå herjes av rivaliserende kokainbander og driver titusener av mennesker på flukt. Hennes egen søster havnet for øvrig i politiets søkelys i fjor for å ha et forhold til en av lederne for kokainbanden Los Paisas som opererer i Córdoba, 'El Calvo'.


Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.