You Are Reading

Mexicos modigste kvinne ga opp

Marisol Valles García ble verdensberømt da hun i oktober overtok jobben som politisjef i kommunen Praxedis G. Guerrero ikke langt fra verdens voldeligste by Ciudad Juárez. Hennes forgjenger i stillingen var blitt myrdet og halshogd, og 15 av de 17 polititjenstemennene i kommunen var blitt også drept. Marisol Valles García var eneste søker til stillingen, hun var 20 år, kriminologistudent og nybakt mor.

Valles García presiserte da hun begynte i stillingen at det ikke tillå det lokale politiet å etterforske organisert kriminalitet som de morderiske kokainbandene driver med. En av hennes første initiativer var å sende de 9 kvinnelige politibetjentene i kommunen ubevæpnet fra hus til hus for å overbevise folk om å komme ut og begynne å bidra til det sosiale livet i kommunen igjen.

The Guardian forteller i dag at hun ikke dukket opp på jobb mandag denne uken, og ryktene gikk om hun var blitt kidnappet. Nå er det imidlertid dokumentert at hun har søkt om asyl i El Paso i USA etter trusler mot henne selv og familien.



Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.