You Are Reading

Ny dokumentasjon på kokainarmeenes massive jordtyveri i Colombia

El Tiempo meldte i en reportasje den 7. mars at under en revisjon av landets 192 kontorer for registrering av eiendommer. Ansvarlig for gjennomgangen av de første 10 kontorene, Jorge Enrique Vélez, uttalte i forbindelse med presentasjonen av resultatene at "hvor vi en trykker med fingeren, så tyter det ut puss". Gjennomgangen har funnet idisier på at disse 10 kontorene har stått bak tyveriet av 150 000 hektar land fra fattige bønder.

Dette er imidlertid bare toppes av isfjellet. Kokainarmeen AUC som opererte fra 1997 til 2006 antas å stå bak tyveri av 6 millioner hektar jord fra bøndene. Tyveriet ble gjennomført med massiv fordriving av bøndene fra sitt land med massakrer og annen terror, og i samarbeid med store jordeiere og korrupte embetsmenn - som disse stikkprøvene altså viser.

De nye som er kommet frem i denne gjennomgangen er at den kolombianske staten selv i det som har blitt kjent som "den omvendte jordreformen" har blitt frastjålet mye mer jord enn man har hatt kjennskap til.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.