You Are Reading

101 soldater drept av 417 skadet av landminer i Colombia i 2010

Øverstkommanderende i det kolombianske forsvaret, Admiral Edgar Cély, uttaler til El Tiempo at FARC er i ferd med å fylle landet med miner. I fjor ble 101 soldater drept av landminer og 417 skadet. Cély viser til at det nå er en klar strategi fra FARCs side å benytte antipersonellminer aktivt.

Han viser videre til at det viktigste arbeidet nå ligger i å bekjempe narkotikatrafikken som er geriljaens hovedinntektskilde. Cély sier at det er absurd å mene at forsvaret skal kunne eliminere de 8000 medlemmene i geriljaorganisasjonen, men at deres oppgave er å presse dem til et "point of no return" der geriljaen blir tvunget til å gå i fredsforhandlinger med myndighetene.

Når Cély sier "skadet" er det i mange tilfeller et altfor mildt uttrykk, mineofrene blir ofte blindet, får ansiktet ødelagt eller mister begge beina. Organisasjonen United for Colombia tilbyr rekonstruktiv kirurgi i USA til soldater som har blitt ødelagt, se mer her (OBS: Vi advarer mot ekstremt sterke bilder).

Se også cocaine.no sin multimediareportasje om de sivile ofrene for kokaintrafikkantenes landminer - som i svært mange tilfeller er barn og ungdom.




Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.