You Are Reading

"Politibander" i Medellín

Og nå: Politibander | ELESPECTADOR.COM

At korrupt politi er involvert i kriminalitet er ikke noen nyhet; dette er en av grunnene til at bekjempingen av kokainkartellene er så vanskelig i Mexico.

Men i Medellín, Colombia har utviklingen gått et skritt videre. I rapporter fra bydelene Comuna 6 og Comuna 13, meldes det nå om "Politibander". Disse nøyer seg ikke lenger med å bare motta en andel av de kokainbandenes omsetning, men samarbeider tett med visse bander. Det meldes om at disse politibandene beslaglegger våpen fra én bande som de s[ selger til en annen. De gjennomfører operasjoner på territoriet til fiendtlige bander etter instruksjoner fra banden de samarbeider med. Det skal også ha forekommet tilfeller der de har arrestert et medlem av en bestemt bande og sluppet ham løs på territoriet til en annen bande slik at denne kan likvidere ham.

Situasjonen har kommet så langt i enkelte bydeler at befolkningen prøver å hindre politiet tilgang til deres nabolaget.

Visepresident i Colombia, Angelino Garzón, er forferdet over opplysningene, og anmoder de som måtte ha informasjon om situasjonen om å eventuelt kontakte ham direkte slik at det kan reageres kontant mot disse miljøene.

Les mer om kokainbandene i Medellín i vår reportasje fra Comuna 13 og på vår blogg.

Les også om hvordan kokainmafiaen truer og korrumperer ordensmakten i produksjons- og transittlandene her.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.