You Are Reading

En ung Maradona i møte med Cali-kartellet

Kokainpenger har plaget søramerikansk fotball i alle fall siden VM i 1978. Under Argentinos Juniors kamper i Colombia i 1979 og 1980 fikk lagets stjerne, Diego Maradona, god kontakt med eieren av klubben América de Cali, Miguel Rodríguez Orejuela - en av de to brødrene som styrte Cali-kartellet. Maradona ble tilbudt 3 millioner dollar - en enorm sum i 1980 - for en seks måneders kontrakt med América de Cali som kokainkartellet styrte. Maradona endte imidlertid opp med signere for Barcelona like etter.

The Economist følger i artikkelen Red Card, utviklingen i forholdet mellom kolombiansk fotball og kokainmafiaen videre fra den gang Santa Fe var eid av Rodríguez 'El Mexicano' Gonzalo Gacha, Atlético Nacional av Pablo Escobar, og altså América de Cali av Rodríguez Orejuela-brødrene. Som all annen legal virksomhet, er fotball utsatt for å brukes både for hvitvasking av narkopenger og som en legal fasade for den kriminelle virksomheten.

Se mer om disse sammenhengene her.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.