You Are Reading

Guatemalas president anmoder USA om hjelp i kampen mot kokainbandene

Colom anmoder USA om større medansvar i kampen mot narkotikatrafikken Milenio.com


Guatemalas president Álvaro Colom ba i dag USA om å vise større medansvar i kampen mot narkotikatrafikken, og viste til at organisert kriminalitet nå "invaderer Mellom-Amerika".


Han peker på at medansvaret ikke bare må gå på finansiell støtte, men også "kontroll med våpentrafikk og med finansielle transaksjoner samt reduksjon av narkotikakonsumet i eget land".


Colom viste til uttalelser fra Mexicos president Felipe Calderón om at hele 80% av de 100 000 våpen meksikanske myndigheter har beslaglagt fra kokainkartellene, kommer fra USA.

Han sa videre at mafiaen har invadert Mellom-Amerika ikke bare med hensyn på narkotikatrafikken nordover, men også med hensyn på "hvitvasking av penger, korrupsjon... Kokainet går nordover og tilbake kommer skitne penger, våpen og kapasitet til å kjøpe samvittigheter".


Kampen mot den organiserte kriminaliteten må gå fra The Great Lakes til Amazonas, avsluttet den guatemaltekiske presidenten.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.