You Are Reading

USA: Taliban og FARC verdens største narkotikaorganisasjoner

USA: Taliban og FARC verdens største narkotikaorganisasjoner: , Articulo OnLine

William Brownfield, USA's viseutenriksminister med ansvar for narkotikaspørsmål, uttalte i forbindelse med et internasjonalt symposium i Lisboa om internasjonale kriminelle nettverk, at Taliban og FARC har utviklet seg til å bli verdens to største narkotikatrafikkorganisasjoner.

Brownfield som er tidligere amerikanske ambassadøren til Colombia, understreket at den kolombianske FARC-geriljaen kontrollerer hele "verdikjeden" for kokain: produksjon, transport og overlevering, og at "en betydelig andel" av vedens kookainkonsum er styrt av FARC.

Han understreket at han ikke mener at disse organisasjonene kun eksisterer for å trafikkere narkotika, siden de har sine religiøse og ideologiske agendaer. Men nettopp derfor er det en mer problematisk kombinasjon.

Brownfield var for øvrig på vei til Vest-Afrika for å Ghana og Liberia for å inngå samarbeidsavtaler med disse landene for å bekjempe internasjonal kriminalitet i regionen (les: kokaintrafikk fra Sør-Amerika til Europa via vest-Afrika).

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.