You Are Reading

Mellom-Amerika ber om hjelp mot narkobandene

Mellom-Amerika søker hjelp fra Organisasjonen for Amerikanske Stater mot narkotrafikken - El Universal - El Mundo:

De Mellom-Amerikanske landene arrangerte i går et hastemøte i Guatemala for å diskutere utviklingen av narkotikatrafikken gjennom regionen i lys av helgens massakre i Petén i Guatemala der 27 bønder ble myrdet av den meksikanske kokainmafiaen Los Zetas.
Til stede var presidentene for El Salvador, Honduras og Guatemala samt representanter fra myndighetene i Belica, Nicaragua og Panama.

Det var enighet på møtet om nødvendigheten av umiddelbart å iverksette ytterligere tiltak for å bekjempe den organiserte kriminaliteten i regionen.

Guatemalas viseutenriksminister Carlos Raúl Morales uttalte etter møtet at "hensikten var å dele de tragiske hendelsene i Guatemala i helgen, for dette er ikke guatemaltekisk problem, det er et regionalt problem. Vi er små land og vi må koordinere oss for å sette i verk tiltak og legge strategier." Han viste også til at landene kommer til å legge frem et forslag til møtet i Organisasjonen for amerikanske stater som skal holdes i San Salvador i juni, om økonomisk støtte til regionens tiltak for å bekjempe narkotrafikken. "De kan ikke la oss være alene om dette", uttalte Morales.


Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.