You Are Reading

Verdens ledende kokainleverandør bruker voldtekt aktivt i kampen for markedsdominans

Den kolombianske avisen El Tiempo gjennomførte nylig en reportasjereise i en av kjerneområdene til ’Los Urabeños’, en narkoparamilitær gruppe som kan sammenlignes med de meksikanske kartellene, og som man nå antar er den ledende kokaineksportøren i Colombia.

Man har anslått av 90% av ’Los Urabeños’ var tidligere medlemmer av nå demobiliserte AUC, den narkoparamilitære organisasjonen som myrdet 200 000 mennesker, drev flere millioner på flukt og voldtok 90 000 kvinner i årene rundt årtusenskiftet.


Kvinnekroppen er fremdeles et våpen i krigen, som avisen formulerer det. På sin korte rundreise observerte journalistene fem ulike forhold der kvinner blir utsatt for seksuell vold av ’Los Urabeños’. Ingen av forholdene har blitt anmeldt, og det skyldes disse gruppens kontroll over regionene de opererer i, som blant annet innbefatter massiv korrupsjon av både politi og rettsvesen.

1. Jenter som handelsvare

’Los Urabeños’ skal ha gjort en avtale med geriljagruppen FARC om bytte av personell mot et parti kokain. I denne forbindelse kidnappet kokainbanden tre jenter på 14 og 15 år. En av disse ble voldtatt av de to mennene som transporterte henne til overleveringsstedet. Den yngste av jentene lyktes med å flykte og lever nå som internflyktning med sin mor. De to andre jentenes skjebne kjenner man ikke til.

2. ”Fredag tar vi datteren din”

En fisker ble en morgen bedt om å transportere et parti kokain ut på havet for overlevering til et annet fartøy der. Mannen som var far til fire, deriblant en jente på 14, ga beskjed om at han ikke ville ha noe med slikt å gjøre. ”Da kommer vi og henter datteren din på fredag”, var svaret. Fredag lå mannen i skjul sammen med barna, men da de vendte tilbake til gården, ventet medlemmer av ’Los Urabeños’ på dem der. Datteren ble voldtatt. I dag lever familien som internflyktninger.

3. Jomfru-bordell

’Los Urabeños’ driver prostitusjonsnettverk i de viktigste turiststedene i landet. Der tilbyr de ”deilige jomfruer”. Jentene på 14-14 år blir ”rekrutterte” fra de fattigste bydelene i byene ved trusler og løgner, og deretter gjort til sex-slaver for kokainbanden.

4. Gjort til slave for å ha beskyttet sin sønn

En kvinne som hadde mistet de fleste familiemedlemmene i massakrene begått av AUC rundt årtusenskiftet, hadde to barn. En dag kom ’Los Urabeños’ til huset hennes for å tvangsrekruttere den eldste (17). Hun klarte å få ham i sikkerhet i Medellin. Hun bor nå sammen med 7-åringen sin, men kokainbanden bruker henne nå som sex-slave som hevn for at de ikke klarte å ta innrullere den eldste gutten.

5. Jenter i Medellin tvinges til sex med lederne i ’Los Urabeños’

I Medellin har ’Los Urabeños’ fortrengt det tradisjonelle ”kartellet” i byen, Oficina de Envigado. I bydelen San Cristóbal tvinger de 13-14 år gamle jenter til å bli med på fester I helgene med lederne for kokainbanden. Jentene blir hentet rett fra skolen. ”Her må man gjøre som de sier”, uttaler en av dem.



Kilde: La expansión del imperio de los Urabeños - Noticias de Justicia en Colombia - ELTIEMPO.COM:

'via Blog this'

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.