You Are Reading

Korrupt politimann presset kokainbande for å få drept statsadvokat

Politimannen Orlando Mejía Moncada arbeidet med å bekjempe kokainbandene ("bacrim") i det kolombianske fylket Córdoba - og sto på lønningslisten til en av dem, Los Paisas. Los Paisas regnes for å være den væpnede grenen av kokainkartellet Oficina de Envigado som igjen er en videreføring av det gamle Medellín-kartellet.

Mejía mottok 5 millioner pesos månedlig (ca. kr 17 000) for å holde Los Paisas informert om etterforskning eller operasjoner rettet mot dem. Tilsvarende underrettet han sine oppdragsgivere også om informasjon politiet hadde om rivaliserende kokainbander, som for eksempel Los Urabeños. Ved en anledning informerte han Los Paisas om at to medlemmer i Los Paisas var "dobbelagenter" og også arbeidet for kokainbanden Águilas Negras. Disse to ble innkalt til et møte med Los Paisas, som de aldri kom tilbake igjen fra, som det heter i artikkelen i El Espectador.

Mejía advarte Los Paisas spesielt om en statsadvokat som hadde flere prosesser gående mot medlemmer i kokainbanden, og at den eneste løsningen på dette var å drepe ham. Los Paisas valgte å ikke gjøre det, siden det ville føre til en "oppheting" av byen (trekke uønsket oppmerksomhet fra presse, ordensmakten osv.). Imidlertid vendte Mejía tilbake ved to anledninger, og insisterte på at han måtte drepes.

I avhør av arresterte Paisa-ledere, fikk den aktuelle statsadvokaten vite om disse drapsplanene. I forrige uke ble den utro tjenestemannen arrestert og overført til det beryktede La Picota-fengselet i Bogotá der han nå venter på at rettsaken mot ham skal komme opp.


Kilde: El complot contra el fiscal | ELESPECTADOR.COM:

'via Blog this'

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.