You Are Reading

Leder for det største kokainkartellet i Colombia overga seg til USA: kan få fem års fengsel (sic)

Sjefen for Rastrojos-imperiet, Javier Antonio Calle Serna (43), overga seg til amerikanske myndigheter fredag i forrige uke. Han forhandler nå med amerikanerne om en overgivelse av nestlederen i Rastrojos, hans bror Luis Enrique Calle Serna.

De to brødrene, som går under navnet 'los Comba', leder den narkoparamilitære organisasjonen Rastrojos som er en videreføring av det kolombianske Norte del Valle-kartellet. Sammen med geriljagruppen FARC, antas de å være den største kolombianske kokaineksportøren. Rastrojos kan like godt omtales som et kartell, men det faktum at de har territoriell kontroll (økonomisk, politisk, militært) som målsetning, gjør at de som oftes anses å være en (narko-)paramilitær gruppe.

Brødrene Calle Serna antas å bli dømt til rundt fem (5!) års fengsel i USA. Andre kokainbaroner har vanligvis blitt idømt livstidsstraffer, men amerikansk politikk på området nå er å gi store strafferabatter i bytte mot informasjon om kokaintrafikkantenes ruter og kontakter. Det er kjent at amerikanske advokater har reist i skytteltrafikk til Colombia det siste året for å møte oppdragsgivere i kokainbransjen som forhandler om overgivelser til USA under disse gunstige betingelsene.

I Colombia ville Rastrojos-sjefene blitt tiltalt for drap, massakrer, forsvinninger, fordriving og en rekke andre menneskerettighetsbrudd, og ville sannsynligvis fått fengselsstraff på 60 år.



Kilder:
El 'Comba' mayor ya está en EE.UU. | ELESPECTADOR.COM:
http://www.elcolombiano.com/BancoConocimiento/A/alias_comba_otro_que_prefirio_una_carcel_en_eu/alias_comba_otro_que_prefirio_una_carcel_en_eu.asp?CodSeccion=211
'via Blog this'

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.