You Are Reading

FN: Økende tvangsrekruttering av barn til kokainkrigen i Colombia

FN har i vinter publisert en rapport om barnas lidelser under kokainkrigen i Colombia. Et av de verste overgrepene mot barn i denne krigen er tvangsrekruttering, både geriljaen (FARC og ELN) såvel som de narkoparamilitære grupperingene (Rastrojos, Urabeños m.fl.) bruker aktivt barn som soldater og til andre oppgaver. Slik rekruttering finner i følge rapporten sted i 19 av de 32 kolombianske departamentos (fylker).


Rapporten som dekker tidsrommet januar 2009 til august 2011, slår fast at denne bruke av barn i krigen er utbredt og systematisk. Det er ikke mulig å fastslå det eksakte omfanget av tvangsrekruttering av barn, men rapporten konkluderer med at fenomenet er økende.


Som en hovedregel, rekrutterer geriljagruppene FARC og ELN i rurale strøk, mens de narkoparamilitære rekrutterer i byene. FN er kjent med et tilfelle på landbygda i fylket Antioquia der FARC opererte med lister over barn i aktuell alder som de kunne rekruttere. I mange tilfeller er barna 10-11 år, men trusler om rekruttering blir fremsatt mot barn ned i 8-årsalderen.


Jenter som blir rekruttert er i følge rapporten utsatt for seksuell vold, typisk blir de tvunget til å ha seksuelle relasjoner til voksne ledere i gruppene.


Som en konsekvens av rekrutteringen, er også antall barn som faller i kamp eller utsettes for landmineulykker omfattende.


Cocaine.no arbeider med å sette fokus på denne situasjonen. Her er noen av nyhetene vi har publisert om barn i kokainkrigen den siste tiden:

Barn tvinges til å være bud for kokainbandene i MedellínComments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.