You Are Reading

Rekruttskole for barn i kokainarmeen ERPAC

I oktober 2010 fikk politiet i San Martin i Colombia en henvendelse som skulle oppklare hvorfor mange ungdommer i fylket hadde forsvunnet sporløst de siste årene. Alfonso (16) kunne fortelle til politiet at han hadde rømt fra en væpnet gruppe som var i ferd med å føre ham og en gruppe på vel et dusin ungdommer til en treningsleir i Pueblo Seco. Der skulle de få opplæring i våpenbruk og andre ferdigheter for siden å inngå som medlemmer i den paramiliære kokainarmeen ERPAC.

Alfonso kunne fortelle at tilbudet de hadde fått, gikk ut på at de ville få 700 000 pesos i månedslønn (drøyt 2000 kroner, 15% over minstelønnen i Colombia), og hvis de avslo ville de bli drept. Det ble besluttet at Alfonso skulle få livvakt, men like før det ble iverksatt, ble han funnet med strupen skåret over i utkanten av landsbyen.

Oberst Juan Carlos Pinzón uttaler til El Tiempo at Politiet i Meta har kjennskap til skolene, men at de ikke har funnet noen ennå. «De er mobile og benytter fraflyttede gårder langt fra folk».

(El Tiempo, 20.11.2011)

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.