You Are Reading

Yadira myrdet for "streikebryteri"

Som vi fortalte i forrige uke, forlangte kokainarmeen Los Urabeños generalstreik i deler av Colombia den 5. januar. Bakgrunnen var at deres leder Juan de Dios Úsuga David, alias “Giovanni”, ble drept av kolombianske politistyrker i desember.

Omfanget av tvungne generalstreiken var mer omfattende en man har trodd. Handel og transport ble i stor grad innstilt i fylkene Chocó, Antioquia, Córdoba, Suvre, Bolívar, Atlántico og Magdalena – altså i hele den nordlige og nordvestlige delen av landet. Urabeños truet med å drepe alle som ikke fulgte pålegget.

Man antar at dette var grunnen til at Yadira Borrego Herrera (42) ble myrdet utenfor sitt hjem i Mgangué den 14. januar om kvelden. To ukjente menn skjøt henne med to skudd i hodet og to i ryggen før de flyktet på motorsykkel, og hun døde på stedet.

Herrera var direktør for transportselskapet Cootraimag som står for båttransport på elvene i regionen. Dette selskapet hadde ikke innstilt all virksomhet som Urabeños hadde krevd den 5. januar.


Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.