You Are Reading

Den egentlige faren ved avskogingen i Sør-Amerika

I denne artikkelen i Semana fremgår det at Colombia feller omlag 315 000 hektar skog om året. Det verste med dette, for Colombia, er strengt tatt ikke at det bidrar til å heve temperaturen, men at landet mister muligheten til å tilpasse seg klimaendringene. Diana Carolina Useche, forsker ved Alexander von Humboldt-instituttet i Bogotá, uttaler til Semana: “Når man hogger en skog mister man mange av tjenestene som skogen tilbyr: trærne som holder på jorden, og som dermed bidrar til å unngå oversvømmelser og jordskred; regulering av klima og vannsyklus; næringsmidler og sykdomsregulerende virkning”. I følge Useche er det ”minst farlige ved avskogingen utslippene av karbondioksid, det virkelige bekymringsfulle er at befolkningen blir stadig mer sårbare for konsekvensene av den globale oppvarmingen”.

En av effektene forskeren henviser til, sykdomsregulering, dreier seg for eksempel om at mygg som er smittebærere av tropesykdommer som leishmaniasis og chagas kommer inn til urbane områder når de har mistet sitt naturlige habitat. Dette har en for eksempel sett i Brasil ved at anofeles-myggen som sprer malaria, har ankommet enkelte byer som følge av avskogingen i Amazonas.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.