You Are Reading

Cocaine.no om de narkoparamilitæres jordtyveri i "Verden på lørdag" påskeaften

"Verden på lørdag" på Påskeaften (kl 11.03 og 16.40) vil blant annet ta for seg de narkoparamilitæres jordtyveri i Colombia, og har i den forbindelse intervjuet Cocaine.no.

Etter Pablo Escobar og kokainkartellenes fall tidlig på nittitallet tok paramilitære grupper over kontrollen over kokainbransjen i Colombia. I det følgende tiåret sto disse gruppene for et regelrett folkemord i Colombia. Hovedformålet bak massakrene var i de fleste tilfeller å fordrive befolkningen for å overta jorden deres. Flere millioner flyktet fra landsbygda og inn til byene i landet, mens deres eiendommer havnet på den nye kokainmafiaens hender.



Kolombianske myndigheter prøver nå å reversere landtyveriet gjennom den såkalte "Loven om tilbakeføring av land", men de narkoparamilitæres arvtagere, kokainbandene som går under fellesbetegnelsen "bacrim", motsetter seg dette med våpen i hånd.

Cocaine.no følger denne utviklingen på vår landside om Colombia.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.