You Are Reading

Colombia: 9. april - enda en gang?

I loven om oppreising av ofre, Ley de Victimas, fastsettes den 9. april til ”Ofrenes dag” i Colombia. Da skal blant annet de 170 000 som ble drept av narkoparamilitære de siste par tiårene minnes. Og ikke minst alle de som overlevde, men som endte opp lemlestet eller i nød og fattigdom.


Millioner av ofre ble fordrevet fra og fraranet sin jord av de narkoparamilitære. Mange av disse søker nå å få tilbake gården sin, og blir møtt med vold og trusler. Politikeren Guillermo Riveras fra Det liberale partiet oppfordret nylig alle de 9000 kolombianere som har to eller flere livvakter, å låne ut én livvakt hver til de 175 forsvarsløse bondelederne som går i bresjen med kravet om tilbakelevering av den stjålne jorda, og som har drapstrusler hengende over seg. Riveras fikk ikke ett positivt svar, og mange ser det som et illevarslende tegn for hvordan den videre kampen mellom ofrene og narkomafiaen kommer til å forløpe. 9. april 1948 begynte krigen i Colombia.
9. april - enda en gang?

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.