You Are Reading

Flere studenter myrdet av kokainbandene i Córdoba

El Universal kan fortelle at ytterligere to studenter ble myrdet i det kolombianske fylket Córdoba i forrige uke. Søskenbarna Silvia Mora Castillo og Juan Ariza Castillo studerte henholdsvis ved Universidad de Cartagena og ved SENA. De hadde reist inn til småbyen Cereté fra bygden der de bodde, for å utføre gjøre ferdig en innlevering på en internettkafé der. På vei tilbake hadde en av de kriminelle kokainbandene som herjer Córdoba satt opp en veisperring for å rane passerende. Et familiemedlem av dem hadde blitt fraranet 6000 persos (tilsvarende 20 kroner) og familien deres ringte dem på mobil for å advare. Da var det imidlertid for sent, ingen tok telefonen. Man antar at de to ungdommene hadde kjent igjen noen av ransmennene og derfor blitt henrettet.

Vi har tidligere fortalt om biologistudentene Mateo Matamala og Margarita Gómez som ble myrdet av en kokainbande i samme fylke i begynnelsen av januar. Ryktet forteller nå at grunnen var at de under feltarbeidet sitt i mangroveskogen, observerte politimenn som var i ferd med å laste kokain om bord i en båt. Uansett er korrupsjon av ordensmakten et betydelig problem, spesielt i disse kyst- og grensefylkene der kokaineksporten foregår.

Tegningen Carne de cañon (kanonføde) av El Espectadors eminente Betto viser en typisk stol i et kolombiansk universitetsauditorium...

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.