You Are Reading

Regnskogødeleggelser forårsaket av kokainindustrien

NRK skriver i denne artikkelen om regnskogødeleggelsene som forårsakes av kokainindustrien i Colombia.

Colombias landareal består av 58,5% regnskog, en regnskog som er av stor betydning både for landet selv - og for menneskeheten. Men denne regnskogen er blant annet truet av kokainproduksjonen som ulovlige, væpnede grupper driver med i landet. Denne virksomheten resulterer både i avskoging og forurensning av jungelens økosystemer.

I 2008 var det omtrent 1000 kvadratkilometer med kokamarker i Colombia - et areale som tilsvarer nær halvparten av Vestfold. Det samme året ble omtrent 150 nye kvadratkilometer kokamarker anlagt i regnskogen, noe som medførte avskoging av rundt 400 kvadratkilometer regnskog. Denne forbudte virksomheten må nemlig stadig søke lenger inn i jungelen for ikke å bli oppdaget. Markene som blir funnet av myndighetene, blir sprøytet med plantegift fra fly for å drepe kokaplantene, og disse kjemikaliene skader igjen annet liv i jungelen. Kokaplantene behandles i provisoriske laboratorier i jungelen for å produsere kokain, og til denne prosessen kreves blant annet innsatsfaktorer som bensin, parafin, svovelsyre, aceton etc. Mange titalls millioner liter av disse stoffene slippes årlig direkte ut i elvene i jungelen og forårsaker enorme miljøødeleggelser.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.