You Are Reading

280 000 mennesker måtte flykte fra kokainbandene i Colombia i fjor

280 000 mennesker. Dette er så mange mennesker at stiller man dem opp tett i tett på en rekke, vil den gå fra Oslo til svenskegrensen. I følge årsrapporten for 2010 fra organisasjonen Codhes som arbeider med menneskerettigheter og internflyktninger i Colombia, er dette antallet mennesker som måtte flykte fra sine hjem på grunn av kokainbandenes vold i Colombia i fjor.

Fordrivingen av sivilbefolkning finner hovedsaklig sted i grenseområdene: Antioquia/Córdoba mot den karibiske kysten; Chocó/Nariño mot Stillehavet; Arauca mot Venezuela; og Putumayo/Caquetá mot Brasil. Det er disse områdene som er viktige å kontrollere for kokainbandene for å få kokainet trygt ut av landet. Det er også her mye av kokadyrkingen og kokainfremstillingen finner sted: Codhes viser til at disse rammede kommunene står for 48% av kokadyrkingen i landet. Det er også disse kommuenene som har høyest tilstedeværelse av politi og militære, og dette paradokset understøtter påstandene om utbredt korrupsjon i landets væpnede styrker.

Cocaine.no lanserer i løpet av februar en spesialreportasje om flyktningesituasjonen i Colombia. Inntil videre kan en lese denne reisereportasjen fra turen som tre norske ungdommer gjennomførte i desember sammen med oss for å se nærmere på flyktningenes situasjon.





Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.