You Are Reading

Vår kontakt i slummen truet til å flykte. Fikk huset brent ned.

Flyktningekatastrofen i Colombia som forårsakes av de ulike kokainbandene, rammer i økende grad befolkningen i de fattigste bydelene der kokainbandene har kontrollen (se mer her og her). Nå har denne tragedien rammet «Diana» som har arbeidet med vår organisasjon i flere år. Hun bor i en av de fattigste bydelene av Bogotá som blant annet er et av områdene hvor internflyktninger fra landsbygda ankommer for å sette opp sine plankeskur. Hun er en driftig dame som har drevet sosialt og kulturelt arbeid i slummen i alle år, og særlig arbeidet med barn for å stimulere dem til å ta skolen alvorlig og holde seg borte fra de kriminalle gjengene.

Selv er hun et eksempel til etterfølgelse, hun tilbringer hver dag over 5 timer på busser for å komme seg til og fra arbeid, for å tilby sine to små barn – som hun er eneforsørger til – en så god barndom som mulig i dette brutale oppvekstmiljøet. «Diana» var blant annet på besøk i Norge med en kvinnegruppe for noen år siden for å fortelle om sitt arbeid i denne slummen.

Slike «sosiale ledere» er svært upopulære hos kokainbandene som styrer i disse fattigste bydelene. I sommer ble «Diana» umotivert angrepet på åpen gate og stygt skadet. Hun politianmeldte forholdet, og det er sannsynligvis for å true henne til å trekke denne anmeldelsen at hun nå ble påført et nytt brutalt slag: I helgen ble huset hennes brent ned. Ukjente gjerningsmenn brøt seg inn i huset, sprutet bensin overalt og tente på. «Diana» og hennes to små barn mistet absolutt alt de eide. I tillegg har nå både hun, og hennes øvrige familie som bodde i nabolaget, måttet flykte derfra av frykt for ytterligere represalier.

Stiftelsen Golden Colombia har nå åpnet en konto for «Diana» i Sparebanken Vest. Alle midler som kommer inn der fremover vil fortløpende bli overført til hennes konto i Colombia. Vi anmoder alle nordmenn som har blitt kjent med «Diana» de siste årene om å sette inn kr 100,- på denne kontoen slik at hun og barna kan få gjenanskaffet det nødvendigste til å gjenoppta sine liv på et nytt sted. Send gjerne en anbefaling til venner og familie om å gjøre det samme.

Kontoen som nå er opprettet spesielt for «Diana» står i navnet til Stiftelsen Golden Colombia, og har nummer: 3633.30.05608













































































Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.