You Are Reading

The Colors of the Mountain: Tre barn mister fotballen sin ut i en minelagt mark

The Colors of the Mountain av kolombianske Carlos César Arbeláez er er av hovedfilmene på filmfestivalen i Cartagena som går av stabelen disse dagene, og en av vinnerne på filmfestivalen i San Sebastian (Spania) i fjor. Filmen handler om tre gutter som mister fotballen sin ut i en minelagt mark og prøver å hente den tilbake.

I forbindelse med vår reportasje om barn og landminer i kokainkrigen i Colombia, besøkte vi regionen der filmen ble spilt inn - et av de mest minelagte i landet - og tok blant annet opp denne videoen som viser hvordan barn blir drillet nettopp i å unngå slike situasjoner som de tre vennene i filmen havnet i.

Vi fikk oss samtidig en lærepenge selv: vi gikk i iver over det fantastiske landskapet i denne delen av Colombia noen meter vekk fra veien med kameraet for å få et bedre bildeutsnitt. Da kom vi på at området vi var i ikke hadde vært mineryddet. Vi brukte vel en halvtime på å ta oss tilbake de 10 meterne til veien...

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.