You Are Reading

Valgets taper i Mexico: PRI kjøpte stemmer

Andrés Manuel López Obrador, bedre kjent som AMLO i Mexico, som kom på andreplass i presidentvalget forrige helg, anklager vinneren, Enrique Peña Nieto og hans parti, PRI, for ha vunnet med uærlige metoder. Han hevder at valget er en "nasjonal skam" da det var preget av ulovligheter; den alvorligste av disse ifølge AMLO er at PRI kjøpte millioner av stemmer.

På en pressekonferanse fredag ga han til kjenne at han heller ikke anerkjenner IFE (Det nasjonale valginstituttet som står ansvarlig for gjennomføringen av valget) sin omtelling av stemmene forrige uke. Mange steder i landet satte IFE seg mot åpning av pakker med stemmer ifølge AMLO, og han anklager instituttet for å innta en "lukket holdning" med hensyn på å gjennomføre en transparent omtelling.

Han ga videre uttrykk for på pressekonferansen at hans folk nå arbeider for å dokumentere hvor mange stemmer som ble kjøpt, hvor, og hvor store summer som ble brukt på denne "umoralske, bedragerske operasjonen".

Se mer om stemmekjøp i vår reportasje om Narkopolitikk på Cocaine.no.

Lørdag var det en stor demonstrasjon i Mexico by der tusenvis av demonstranter marsjerte langs avenyen Paseo de la Reforma til Zocalo-plassen. Av slagordene demonstrantene ropte var blant annet "fraude, fraude, fraude" (svindel), "Andrés aguanta, el pueblo se levanta" (Andrés, hold ut, folket reiser seg) og "Si hay imposición, habrá revolución" (Hvis det blir innsettelse, blir det revolusjon).

Kilder:
Llama inmoral a Peña Nieto; Elección, una vergüenza nacional… afirma AMLO - Vanguardia:
http://www.elespectador.com/noticias/elmundo/articulo-358018-mexicanos-protestan-contra-pena-nieto-y-resultados-electorales

'via Blog this'

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.