You Are Reading

Cauca, Colombia: Opprørske indianere tok med seg styrtet fly og ferdskriver

Som vi har skrevet om tidligere, styrtet et militært fly av typen Supertucano under FARCs angrep på landsbyen Jambaló på onsdag, man frykter at det kan ha blitt skutt ned av geriljaen.

Det var i nettopp dette området indianersamfunnene denne uken erklærte at de ville kaste ut alle væpnede grupper fra sine territorier - inkludert politi og militære - noe som foranlediget den kolombianske presidentens besøk i området på onsdag.

En minga (forsamling i form av en marsj) på 200 indianere, "bevæpnet" med sine tradisjonelle bastones de mando (rituelle staver, se bildet), tok seg i dag frem til åstedet for flystyrten, demonterte flyet og fraktet det vekk sammen med ferdskriveren som de også fant. Deretter ble det gjennomført åndelige ritualer for å rense stedet. Operasjonen innebar høy risiko for FARC hadde minelagt området der flyet styrtet.

En kommisjon med representanter fra Det kolombianske luftforsvaret og fra den brasilianske produsenten, Embraer, skulle ankommet åstedet torsdag, men været var for dårlig til at helikopteret kunne lande. Og fredag var altså flyet vekke.

Indianerne har uttalt at de vil overlevere flyet i helgen til en humanitær kommisjon.

Kilde: http://www.elespectador.com/noticias/nacional/articulo-359758-otra-osadia-de-los-indigenas

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.