You Are Reading

SISTE: Colombias president ankommet indianersamfunnet som kaster ut politi og militære

Colombias president Juan Manuel Santos ankom sammen med forsvarsminister Juan Carlos Pinzón i formiddag kommunen Toribío i Cauca der indianersamfunnet har besluttet å kaste ut alle væpnede grupper - politi og militære inkludert. Han hadde der møte med kommunens ordfører og andre i kommuneadminsitrasjonen, mens lederne for indianerne ikke var invitert. De uttaler på sin side at de har bedt om noe møte med regjeringen, og heller ikke er interessert.

300 indianere rev mandag denne uken forskansningene til landsbyens politistasjon mens en annen grupe på 1000 oppsøkte nærmeste geriljaleir og fikk denne flyttet. Indianerne opptrer ubevæpnet i en såkalt minga - kvinner og menn, barn og eldre.

Gruppene er nå på vei til militærforlegningene El Tierrero og Cierro Berlín for å kreve disse stengt umiddelbart.

Landbyen har siden 1983 opplevd over 1000 angrep fra geriljaen, og de har lyktes å innta landsbyen 14 ganger. Innbyggerne klager på at under angrepene går politiet i en bunkers på politistasjonen, mens det er sivile bygg og sivilbefolkningen i landsbyen som blir rammet.

Presidenten har nå erklært at myndighetene vil iverksette en "Plan Cauca" som i tillegg til nye grep for å bedre sikkerhetssituasjonen i fylket, også vil innebære investeringer i jordbruksprosjekter etc for å redusere innbyggernes avhengighet av geriljaen.


Kilder:
http://www.eltiempo.com/colombia/cali/consejo-de-ministros-en-toribio-indigenas-pediran-gobierno-propio_12020809-4

http://www.semana.com/nacion/indigenas-dispuestos-desmantelar-puesto-militares-aledanos-toribio/180562-3.aspx

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.