You Are Reading

Førerløs kokainarmé slår seg sammen med geriljaen

El Espectador rapporterer i denne artikkelen om siste utvikling i Colombias grenseområder mot Venezuela der kokainbossen 'Cuchillo' ble tatt av dage den 24. desember. Hans kokainarmé Erpac på i alle fall 1000 væpnede menn ble stående uten ledelse, og som vi skrev om i dette innlegget, ligger det nå til rette for en blodig maktkamp i regionen som som alltid også vil gå ut over usyldige og sivile.

En politioffiser som var sentral i jakten på 'Cuchillo' forteller til El Espectador at de vet at ulike avsnitt av Urpac i romjulen har vært i dialog med geriljaorganisasjonen FARC som også står sterkt i regionen, og at det nå kan se ut som om 600 medlemmer av kokainbanden nå vil fortsette sin virksomhet som en del av FARC.

Kokaintrafikk var en forutsetning for gerilajens voldsomme vekst fra slutten av 80-tallet, se mer om "det tredje kokainkartellet" her. 'Cuchillo' arbeidet tett med en av de andre store kokainbossene, 'El Loco' Barrera - som igjen har vært en av FARCs store kokainkunder i mer enn 20 år - og det grunn til å tro at det ham som har brakt partene sammen.

Avisen kan for øvrig fortelle i samme artikkel at kokainbossen var kjent for å utnytte ungjenter i de fattige bondefamiliene i regionen han kontrollerte.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.