You Are Reading

Foster forløst med keisersnitt da kokainbeholder sprakk i morens mage

Spanske El País melder om en gravid nigeriansk kvinne som fraktet et kilo kokain i tarmsystemet på en flyreise mellom Madrid og Palma de Mallorca. Under flyreisen gikk det hull på en av de 71 forseglede beholderne, og kvinnen fikk illebefinnende. Hun ble operert, og det 8 måneder gamle fosteret ble forløst med keisersnitt. Fosteret hadde da allerede fått hjerte- og lungestans, men overlevde.

I denne artikkelen fra BBC fremgår det at rundt 10% av alle kvinnelige innsatte i britiske fengsler er utenlandske statsborgere som sitter inne for narkotikaforbrytelser. I stor grad er disse "muldyr" - som er betegnelsen på dem som flyfrakter kokain i klær, baggasje eller i kroppens hulrom. Tidligere var det flest "muldyr" fra Jamaica som kom til Storbritannia, men etter informasjonskampanje på øyen mot dette ondet, har problemet forskjøvet seg til Trinidad og Tobago og nettopp Nigeria. I følge Olga Heaven, leder for en organisasjon for utenlandske innsatte, er fenomenet er tett forbundet med fattigdom og er særlig utbredt blant enslige mødre:

Women with children get caught up in a situation where they begin to borrow money for schooling, or for paying rent, and they are not employable because of lack of training.

They don't have another way out of their situation, carrying drugs is their last resort.

Les mer om de tragiske skjebnene muldyr i vårt blogginnlegg på cocaine.no om temaet her.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.