You Are Reading

Flyktinghjelpen om Narkokrigene i Mexico og Colombia


Flyktninghjelpen har publisert en artikkel om flyktningesituasjonen i Latin-Amerika.

De bekrefter at den største flyktningekatastrofen på kontinentet fremdeles er den kolombianske, men at antall internt fordrevne også øker kraftig i Mexico:

"De aller fleste som er på flukt befinner seg i Colombia, men de senere årene har også antallet internt fordrevne økt dramatisk i Mexico. Krigen om kontroll over narkotikatrafikken har blitt så brutal at over 230 000 mennesker så seg nødt til å forlate sine hjem i 2010."

Artikkelen bekrefter også trenden som cocaine.no har observert at de meksikanske kokainkartellene i større grad opererer som paramilitære styrker, slik en har sett i Colombia de siste par tiårene:

"Ofte opererer gjengene nærmest som paramilitære styrker, utstyrt med militære uniformer, pansrede kjøretøy og granatkastere. I realiteten kontrollerer de både slumområder i storbyene og landlige områder gjennom en kombinasjon av trusler, vold, utpressing, kidnapping og drap, og ved å fylle sosiale oppgaver staten ikke ivaretar."

Og når det gjelder Colombia, er den humaniære katastrofen også der tett koblet til kokaintrafikken ifølge Flyktninghjelpen:

"Colombia er det eneste landet i regionen som fremdeles opplever væpnet konflikt, men også der skyldes økningen i antall fordrevne vel så mye trusler og vold fra væpnede kriminelle grupper som den væpnede konflikten. I Colombia er både geriljaen og paramilitære grupper dypt involvert i narkotikatrafikken fra Latin-Amerika til USA og Europa. Inntektene brukes blant annet til å finansiere den væpnede kampen."
Se multimediareportasje om flyktningskatastrofen i Colombia på cocaine.no her:

Og les mer om hvordan det amerikanske kontinentet rammes av kokaintrafikken på våre landsider:

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.