You Are Reading

Et av verdens farligste land: Venezuela


Over ti mennesker blir drept i Venezuelas hovedstad, Caracas, daglig, ifølge en ny rapport fra International Crisis Group. På 80-tallet var drapsraten i Venezuela 8 pr 100 000 innbyggere, mens den nå er oppe i 75 pr 100 000. Til sammenligning har et land som Colombia som gjennomlever en mangeåris voldelig konflikt, en drapsrate på 33 pr 100 000.

En av forklaringene er at Venezuela det siste tiåret har blitt den viktigste transportkorridoren for kokain fra Colombia til det nordamerikanske og europeiske markedet. 90% av alle oppdagede flyvninger med kokainlast i 2010 hadde tatt av fra de mange provisoriske landingsbanene i det sørvestlige Venezuela.

Ifølge rapporten er to tredeler av kokainet som kommer inn i Venezuela fra Colombia kontrollert av den kolombianske geriljaorganisasjonen FARC, men også paramilitære kolombianske organisasjoner, som 'Los Rastrojos' og 'Aguilas Negras' er involvert i denne trafikken. Disse gruppenes nærvær i grensetraktene mellom de to landene, har voldelige konsekvenser ifølge rapporten, blant annet utpressing og tyveri av land.

En kolombiansk kilde uttaler i rapporten at probelemet er såvel de væpnede gruppene som deres samarbeid med 'høyere nivåer' – hvilket betyr politikere, politi og militære. Ifølge Venezuelas innenriks- og justisminister Tarek el Aissami, var venezuelansk politi involvert i mellom 15 og 20% av forbrytelsene i landet i 2009.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.