You Are Reading

Representant for kokainarmeen Erpac tatt for forsøk på bestikkelser av politikere

El Espectador melder at kolombiansk antinarkotikapoliti har arrestert José Alexander Vargas Velasco, alias ‘El Político’, for forsøk på bestikkelser av politikere. Vargas skal ha tilbudt økonomisk støtte til valgkampene, "beskyttelse" og ikke minst stemmer. ‘El Político’ representerer kokainarmeen Erpac som kontrollerer grenseområdene i Colombia mot Venezuela. Det var denne armeen som ble ledet av alias 'Cuchillo' som ble drept i desember i fjor.

Tilbud om økonomisk støtte og beskyttelse betyr i praksis valget mellom "bly eller sølv": hvis ikke politikerne tar i mot penger - lar seg korrumpere - vil de eller deres familier bli drept eller tvunget til å flytte. Tilbudet om stemmer til politikerne, betyr at sivilbefolkningen i området blir truet av kokainbandene til å stemme slik de ønsker. Se mer om disse sammenhengene på våre sider om konsekvensene av kokaintrafikken for politikk og sivilbefolkningen.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.