You Are Reading

116 nye migranter funnet drept i Mexico

The Guardian rapporterer her om de 116 likene som er funnet i massegraver i den meksikanske staten Tamaulipas på grensen mot Texas. Man antar at det er kokainkartellet Los Zetas som står bak drapene på det man tror er migranter fra Mellom-Amerika på vei mot USA. Flere busser med migranter skal ha blitt stanset i slutten av mars, og yngre menn skal ha blitt dradd ut av bussene, ifølge overlevende.

Det er kjent at disse kartellene også driver med kidnapping av migranter som de så krever løsepenger for, og de 72 migrantene som ble funnet drept i fjor, antas å være ofre for slik aktivitet.

Når det gjelder de 116 som nå er funnet, tror man at de kan ha blitt kidnappet for å bli brukt av kokainmafiaen som mulas (smugle kokain over grensen til USA) og som sicarios (leiemordere).

I disse grenseområdene i det nordvestlige Mexico kjemper Golf-kartellet og Los Zetas om kontroll over transportkorridorene for kokain inn til USA. Zetas var opprinnelig den væpnede armen til Gold-kartellet, men har nå i mange år vært bitre rivaler.

En meksikansk menneskerettsorganisasjon anslår at kokainmafiaen kidnapper 20 000 migranter årlig i landet.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.