You Are Reading

Lune ananas med kokainfyll

Meksikanske Milenio melder om opprullingen av en kokainsmuglernettverk i Spania. 12 personer ble arrestert og 204 kilo kokain skjult i ferske ananas ble beslaglagt i operasjonen. Ananasene ble importert fra Costa Rica og ble losset i Valencia i Nord-Spania, hvorfra lasten ble transportert videre til Talavera de la Reina i Toledo.

Nettverket opererte en infrastruktur av legale selskaper for eksport- og importvirksomheten - men det hele var altså et skalkeskjul for kokainsmugling.

Kokainet kom fra Costa Rica og dit har det etter all sannsynlighet ankommet fra Colombia Stillehavskyst. Eksport fra Colombia er svært strengt kontrollert (noe som gjør virksomheten vanskelig for mange vanlig eksportselskaper i Colombia) og så godt som alt kokainet som produseres i landet går via andre transittland før det ankommer konsumentlandene.

Se mer om hvordan kokainsmuglerne benytter tilsynelatende selskaper til sin virksomhet - og dermed gjør virksomheten vanskeligere for de som driver ordinær eksport på grunn av det strenge kontrollregimet som herker.


Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.