You Are Reading

Ytterligere tre barn myrdet av kokainbandene i Medellín

I forrige uke ble Medellín kåret til "Verdens mest innovative by" av Wall Street Journal. Men hvor lenge var Adam i Paradis... I helgen ble 24 mennesker myrdet i byen.

Tre av de drepte var barn og ble funnet i den fattige bydelen Comuna 13, en av disse tre var en gravid 15-åring. For to uker siden ble også tre barn funnet drept i den samme bydelen. De var blitt torturert og siden kuttet opp av en av gjengene (pandillas) som kontrollerer byens fattige comunas. Å krysse over en av de usynlig grensene til en annen gjengs territorium kan bety den visse død. Som for eksempel Christian (15) som ble myrdet for å ha sovnet på bussen og måttet gå av på feil stoppested.


Medellín var for et par tiår siden, på Medellin-kartellets tid, verdens voldeligste by med rundt 6000 drap i året. Siden sank dette tallet til rundt 800, før det igjen steg brått til over 2000 etter at den sterke mannen i Medellins kokainindustri, 'Don Berna', ble utlevert til USA i 2008, og interne stridigheter begynte i Envigado-kartellet.

Drapstallet hadde sunket til 1249 i 2012, men man frykter nå en ny drapsbølge i byen.


Også fylket Antioquia der Medellin ligger, herjes av rivaliserende bacrims (Colombias versjon av de meksikanske kartellene). I kommunen Yondó ble tre menn bundet og henrettet av hettekledde menn som tok seg inn i bygda Sardinata Alta torsdag kveld i forrige uke. Dette er vanlig narkoparamilitær taktikk for å sikre sivilbefolkningens "lojalitet".

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.