You Are Reading

104 kidnappete migranter berget i Mexico

Søndag 3. mars ble 104 personer fra Honduras og El Savador kidnappet i det nordlige i Mexico. Fire dager senere ble de  reddet i en aksjon utført av den meksikanske marinen i Nuevo Laredo i staten Tamaulipas. Et vitne hadde sett væpnede menn føre en stor gruppe menneske med makt fra lastebiler og inn i en bygning. De 91 mennene og 13 kvinnene ble dermed berget.

Det var neppe noen tilfeldighet av den meksikanske marinen ble satt på operasjonen, den har ry for å være den minst korrupte av de ulike kategorier politi og militære våpengrener. Spesielt politiet anses å være delaktig i en stor andel av de titusener kidnappinger som kokainkartellene står bak årlig i Mexico. Spesielt kidnappes migranter fra Mellom-Amerika på vei til USA for å finne arbeid. Disse blir satt til tvangsarbeid for kartellene eller deres familier blir presset for løsepenger. Tusenvis av drepte migranter er funnet i massegraver de senere årene i Mexico.

Les mer om kidnapping av migranter i Mexico i vår reportasje om kidnapping i kokainbransjen


Den 20-årige studenten Edson Páez er kidnappet.
Signer oppropet for å kreve ham løslatt her.  




Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.