You Are Reading

'El Loco' Barrera - "den siste capo" - tatt i Venezuela. Mister FARC markedsadgangen?

Så ble han endelig tatt, den siste capo som Colombias president Santos har kalt ham, Daniel 'El Loco' Barrera.

Rundt ham har de andre kokainbaronene falt som fluer - myrdet eller pågrepet av myndighetene: 'Cuchillo', 'Jabón', 'Sebastián', 'Valenciano', 'Don Mario'...

For ikke å snakke om de som frivillig har overgitt seg til DEA for å sone noen få år i amerikanske fenglser mot å røpe all informasjon om smuglerruter, hvitvaskingssystemer og korrupte tjenestemenn -slik brødrene 'Comba' i den paramilitære organisasjonen 'Los Rastrojos' gjorde i vår.

'El Loco' prøvde også dette, men nettet hadde allerede snørt seg sammen rundt ham og i dag ble han pågrepet av venezuelansk politi i grensebyen San Cristóbal. Da hadde britiske, amerikanske, colombianske og venezuelanske myndigheter vært på sporet av ham i flere måneder. Det var til slutt et familiemedlem som mot betaling røpte capoens oppholdssted.

'El Loco' Barrera har kontrollert kokainsmuglingen til Venezuela, han har samarbeidet med de paramilitære i regionen - spesielt ERPAC-armeen som demobiliserte i 2011 men fremdeles er i virksomhet - og ikke minst har han samarbeidet tett med FARC-geriljaen.

Vanligvis vil en capo raskt erstattes av en underordnet eller en konkurrent - gjerne etter en blodig maktkamp. I denne situasjonen er det imidlertid mulig at konsekvensene kan bli at FARC, som nå har mistet sin kanskje viktigste markedskanal for kokainet - kan bli ekstra ansporet til å avvikle kokainvirksomheten somer et av temaene i fredsforhandlingene i Oslo som starter 8. oktober. 


Kilde: http://www.elespectador.com/impreso/temadeldia/articulo-375877-daniel-el-loco-barrera-delatado-su-familia

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.