You Are Reading

40 000 dollar i magen

Kokainmafiaen har i mange år benyttet såkalte "muldyr" til å frakte varene over landegrensene - mennesker - ofte unge og fattige - som transporterer stoff i små kapsler som slukes og som dermed befinner seg i tarmsystemet mens en foretar flyreisen mellom Sør-Amerika og f.eks. Europa.

Man har nå hatt de første eksemplene på at mafiaen nå begynner å bruke denne metoden for å transportere inntektene fra narkotikasalget. Hvitvasking av inntekter gjennom fiktiv næringsvirksomhet er en vanlig metode, men det vanligste måten å gjøre det på er likevel smuglig av kontanter tilbake til opphavslandet for stoffet.

I forrige uke ble to personer pågrepet med magen full av dollarsedler. Tilsammen 80 000 dollar transporterte de to i kapsler med stramt sammenrullede 100-dollarsedler. Begge reiste fra Honduras til Medellín i Colombia med mellomlanding i Costa Rica.

Kilde: http://www.eltiempo.com/justicia/ahora-usan-mulas-para-lavar-dinero-_12223729-4

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.