You Are Reading

Kokainbossen 'Diego Rastrojo' tatt i Venezuela

Som vi tidligere har omtalt her på bloggen, overga lederen for kokainkartellet Los Rastrojos seg til amerikanske myndigheter tidligere i vår. Den nye sjefen ble da han som i sin tid ga navn til gruppen, Diego Perez Henao, alias 'Diego Rastrojo' (41).

Diego Rastrojo fikk i sin tid i oppdrag av alias 'Jabón' sammen med Calle Serna-brødrene ('Los Comba') å etablere en egen hær for å ta kontrollen over Norte del Valle-kartellet som led av intern rivalisering.I 2008 tok Rastojo i samarbeid med Los Comba livet av 'Jabón' i Venezuela og tok makten over det som hadde vært Norte del Valle-kartellet.

Nå er altså ledelsen i Los Rastrojos bak lås og slå, og mye tyder på at organisasjonen går i oppløsning. Det rapporteres at lokale grupper av Rastrojos nå melder overgang til Los Urabeños, som nå seiler opp som den dominenerende narkoparamilitære organisasjonen i Colombia.

Siste gang noe slik skjedde, tok den narkoparamilitære organisasjonen AUC kontroll over store deler av landet og over 200 000 sivile ble myrdet. Urabeños ble forñvrig etablert av en av grunnleggerne av AUC, Vicente Castaño, like etter at AUC ble demobilisert i 2006 - nettopp for å beholde kontrollen over kokaintrafikken i områdene AUC kontrollerte.

Kilde: Cae 'Diego Rastrojo' en Venezuela | ELESPECTADOR.COM:

'via Blog this'

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.