You Are Reading

Anonymous vant frem mot Los Zetas - og tapte

Utfallet av Anonymous krigserklæring mot Los Zetas (som vi rapporterte om her) ble at det kidnappede Anonymous-medlemmet ble løslatt - men sammen med et brev som sier: "hvis Anonymous avslører noe navn relatert til kartellet, vil det være familien til den kidnappede som får merke konsekvensene. For hvert navn som avsløres, vil vi drepe 10 personer".

Anonymous hevdet altså å sitte på 100 navn på Los Zetas medarbeidere i Mexico, USA og øvrige land i Mellom-Amerika. Men overfor en slik trussel - og når man kjenner til kartellenes absolutte kynisme og følelsesløshet - blir selv Anonymous maktesløs.

Historien minner for øvrig om hvordan den kolombianske geriljagruppen M19 på 80-tallet prøvde å presse landets kokaintrafikkanter for penger, blant annet ved å kidnappe et familiemedlem til en av narkobaronene. Kartellederne i Colombia gikk da sammen og dannet MAS - Muerte a Secuestradores (død over kidnappere) - men det var ikke kidnapperne selv de gikk etter: MAS kidnappet familiemedlemmer til tilfeldig M19-medlemmer, ringte opp deres familie og torturerte ihjel de kidnappede for åpen telefon. M19 ga opp utpressingen i løpet av få dager - overfor narkotikaindustriens absolutte grusomhet kommer de fleste til kort.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.