You Are Reading

Envigado-kartellets hvitvaskingsnettverk rullet opp

'Valenciano' hvitvasket penger med aksjer - ELTIEMPO.COM

22 personer er arrestert i henholdsvis Colombia, USA, Italia, Spania og Puerto Rico mistenkt for deltagelse i et internasjonalt hvitvaskingsnettverk for å legalisere kokaininntektene til Oficina de Envigado (arvtageren etter Medellín-kartellet). Verdier for 480 millioner dollar er belaglagt i en samordnet operasjon mellom påtalemyndigheten og antinarkotikapolitiet i USA. Hovedmannen bak nettverket var den ene av de to sjefene for det kolombianske Envigado-kartellet, 'Valenciano'.

Tidligere leder for UNODC, Antonio Maria Costa, uttalte for øvrig for halvannet år siden at finanskrisen ville gitt langt alvorligere konsekvenser, hvis det ikke var for tilgjengelig likviditet fra narkomafiaen som ble sprøytet inn i den globale økonomien i 2008. Det meste av narkooverskuddet på anslagsvis 352 milliarder dollar det året gikk i følge Costa til å redde banker og andre finansinstituasjoner som ellers ville gått overende. Se mer i denne artikkelen i The Guardian.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.