You Are Reading

Kokainmafia fra Mexico og Colombia slåss om ruter gjennom Costa Rica

Kokainmafia fra mexico og Colombia slåss om ruten gjennom Costa Rica - ELTIEMPO.COM

Sikkerhetsminister i Costa Rica, Mario Zamora, bekreftet på en pressekonferanse i dag at kokainmafia fra Colombia og Mexico kjemper om kontroll over smuglerruter gjennom Costa Rica, og at dette har gitt seg utslag i økte drapstall blant bandemedlemmene.

Han sa at kolombiansk kokainmafia lenge har hatt tilstedeværelse i landet, og at det nå er særlig Sinaloa-kartellet fra Mexico som utfordrer disse. Han viste til at USA sin antinakotikastøtte til disse to landene - Plan Colombia og Mérida-initiativet - har resultert i at disse bandene blir presset i retning av Mellom-Amerika der de kan operere friere.

Av denne grunn søker nå Mellom-Amerika internasjonal støtte for å styrke sitt politi- og sikkerhetsarbeid, i følge Zamora. I juli skal det avholdes et regional sikkerhetsmøte i Guatemala, der man vil etablere en sikkerhetsplan for regionen som vil ha en kostnad på minst 900 millioner dollar.

Ifølge Zamora er noe av hovedproblemet i kokaintrafikken at trafikkantene stadig varierer sine ruter og modus operandi, både til lands og til sjøs.

Han viser til at Costa Rica nå vil installere scannere i havnene som vil scanne samtlige containere som eksporteres etter kokain, særlig har det vært funnet kokain i containere som går til Europa.

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.