You Are Reading

Cocaine.no på smuglerjakt med Colombias kystvakt

Cocaine.no var i dag med den kolombianske kystvakten ut på oppdrag. Vi patruljerte kysten utenfor Tumaco som er en av de store utskipingsområdene for kokainet som skal til Mexico og videre til USA. Det ekstremt utilgjengelige området med mangroveskoger og øyer, er svært vanskelig for kolombiansk ordensmakt å kontrollere.

Ansvarlig offiser på båten, teniente Oscar García, kunne bekrefte det fiskere i Tumaco hadde fortalt oss i går: at fiskere ble drept av kokainbandene for å stjele deres motorer og båter for å bruke til smugling. Kystvakten i Tumaco hadde for øvrig så langt i år konfiskert to tonn kokain og ett tonn marihuana.

Smuglerbåtene går enten hele veien til Mexico/Mellom-Amerika, i følge García, eller de går ut til skip ute i havet der kokainet lastes over. Halvt nedsenkbare ubåter er også etterhvert en vanlig modus (se bildet under), og i fjor beslagla kystvakten den første fullt nedsenkbare ubåten - en bekymringsfull teknologisk utvikling.

Cocaine.no kommer tilbake med reportasje om temaet.




Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.