You Are Reading

Cocaine.no med NRK i Tumaco, Colombia

Cocaine.no ankom i dag Tucamo i Nariño-fylket i Colombia som ligger på Stillehavskysten på grensen mot Ecuador.

Her kjemper ulike kokainfinansierte bander en blodig kamp om kontrollen over denne lukrative transportkorridoren for å skipe kokain ut til verdensmarkedet. Som alltid er det sivilbefolkningen som får unngjelde, og titusener av mennesker er drevet på flukt i regionen de siste par årene.

For tre uker siden gikk det av en bilbombe foran politistasjonen i byen. Elleve mennesker ble drept og nær 80 skadet. Leder for etterforskningsavsnittet i Tumaco, Capitán Arango (bildet under), sier til cocaine.no at det var geriljaorganisasjonen FARC, i et mulig samarbeid med den narkoparamilitære organisasjonen Los Rastrojos, som sto bak bomben i et forsøk på å presse myndighetene til å redusere bekjempelsen av narkotrafikken i området. Dessuten er noe av hensikten å kontrollere sivilbefolkningen (sikre deres lojalitet) ved å spre terror og frykt blant sivilbefolkningen.

På bildet over filmer NRK, som er med oss på reisen, veggen i den utbombede politistasjonen, der pårørende har hengt opp bilder av de drepte og skadete.


Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.