You Are Reading

Vinnerne av stilkonkurransen er:


Vinner av cocaine.no sin stilkonkurranse i 2011 ble Nana Lilletvedt Sæten (16) fra Bergen med novellen ”Oppvåkning”. Juryen uttaler følgende om denne teksten:

”I Nanna Lilletvedt Sætens "Oppvåkning" er handlinga sett både frå barnet og urfolket sitt synspunkt. Med dette perspektivet skriv fortellinga fram grunnkonflikten omkring regnskogen og Amazonas. Ei heilskapleg fortelling med idyllisk opning og dramatisk slutt. Gode observasjonar under vegs. ”

På delt annenplass følger Signe Bekmand Tangen fra Tønsberg med ”Ikke mine trær” og Tore Mørk Svartøien fra Molde med ”Amazonas – et levende maleri”. Bekmand Tangens essayistiske bidrag er i følge juryen ”gjentakande rytmisk sakprosa med overtydingskraft”, mens Mørk Svartøiens tekst ”merkar seg ut med eit tett og nært og uventa perspektiv: Obervasjon av sugemallen både opnar og sluttar "Amazonas - et levende maleri" (...). Sjå regnskogen i ein liten fisk i eit akvarium. Fint!”

I tillegg til de tre vinnertekstene får bidragene til Roman Barna, Iselin Silvana Haugen Neteland og Julie Elkjær Stentstøe såkalt ”hederlig omtale”.

Vi kommer til å publisere disse tekstene, og enda noen til, på cocaine.no utover vinteren. Når det gjelder bokutgivelse, er det juryens oppfatning at materialet blir noe for spedt til å rettferdiggjøre dette. Det vil imidlertid kanskje utgis en enklere trykksak, denne beslutningen vil tas i løpet av noen uker.

Vi vil til slutt få rette en stor takk til alle konkurransedeltagere! Langt viktigere enn noen konkurranse er det at menneskeheten ikke taper kampen for regnskogen. Se derfor på deres bidrag i denne konkurransen som et bidrag i en langsiktig kamp for klodens fremtid. Vi håper også at dere som ikke nådde til topps i denne konkurransen, på et senere tidspunkt i livet vil få anledning til å oppleve regnskogen – og at det da ikke blir den dystopien noen av dere skildret!

Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.