You Are Reading

Bogotás teatergrupper beordret til å forlate byen av kokainmafiaen


















Et tusentalls medlemmer av Bogotás mange teatergrupper deltok i protestmarsjen i Colombias hovedstad den 30 august. Bakgrunnen var en skriftlig trussel som 12 av gruppene hadde mottatt om at de måtte forlate byen innen 31. august.

Trusselen var undertegnet Águilas Negras som er en av de neoparamilitære gruppene i landet som oppsto etter demobiliseringen av den paramilitære styrken AUC i 2004-2006.

En talsmann for de truede gruppene, som ba om at navnet hans ikke ble offentliggjort, uttalte til cocaine.no at anklagen som var rettet mot dem i trusselbrevet, gikk ut på at de med sin kunstneriske aktivitet og menneskerettighetsarbeid «sto i veien for våre (Águilas Negras) interesser og myndighetenes politikk».

Myndighetene foretrekker å bruke betegnelsen bacrim (av 'kriminelle bander') på disse gruppene, og Águilas Negras regnes for å være blant de fem største. I likhet med de meksikanske kartellene er deres hovedgeskjeft kokaintrafikk, men de er også involvert i andre kriminelle aktiviteter som utpressing og kidnapping.

I likhet med sin paramilitære forgjenger AUC søker også disse gruppene politisk innflytelse. Så langt står de bak mer enn 20 drap på kandidater til lokalvalget i Colombia den 30. oktober, og i følge myndighetene er det stor fare for atbacrim vil påvirke valgresultatet ved valgfusk eller korrupsjon i minst 50 kommuner.

En annen arena bandene ønsker å kontrollere, er de fattige bydelene i landets storbyer. Fattigdom og håpløshet stimulerer rekrutteringen til bandene, og sosiale og kulturelle prosjekter oppfattes som en trussel mot deres interesser. I Medellín har en rekke sangere og andreartister i hiphop-kollektiver blitt myrdet de siste årene, og nå er det altså hovedstadens teatergrupper som utsettes for narkomafiaens metoder.





































































Comments for this entry

 

Copyright 2011. All rights reserved. Cocaine.no is a project managed by Golden Colombia Foundation

RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger and uses Modern Clix, a theme by Rodrigo Galindez. Modern Clix blogger template by Introblogger.